Stora Enso Oulun BCTMP -laitoksen urakointi Barkille

Lappeenrantalainen teollisuusrakentaja Bark Oy on solminut urakkasopimuksen Stora Enson kanssa Oulun suurhankkeen rakennusurakasta. Barkin sopimus kattaa BCTMP-laitoksen urakoinnin. BCTMP-laitos on yksi suurimmista rakennusurakoista Oulun suurprojektissa.

Oulun tehtaan investoinnista on uutisoitu paljon sen jälkeen, kun Stora Enso ilmoitti miljardi-investoinnista viime lokakuussa. Hankkeessa muutetaan tehtaan paperia tuottanut linja pakkauskartonkilinjaksi. Hanke on merkittävä suomalaisessa teollisuusinvestointihistoriassa ja tulee valmistuessaan työllistämään satoja uusia ihmisiä.

”On kunnia-asia olla mukana näin merkittävässä hankkeessa. Olemme tehneet Stora Enson kanssa yhteistyötä 15 vuoden ajan ja tämä sopimus on luonnollista jatkumoa hyvin sujuneeseen yhteistyöhön. Meille keskiössä on projektin laatu ja turvallisuus. Jaamme nämä arvot Stora Enson kanssa ja siksi tähän hankkeeseen on luontevaa lähteä”, kertoo Barkin toimitusjohtaja Toni Parkkinen.

Bark on toteuttanut hankkeita vuosien varrella Stora Ensolle Imatralla, Heinolassa ja Oulussa, jossa Bark oli mukana nyt toteutettavan hankkeen ensimmäisessä vaiheessa. Suurin hanke Stora Enson ja Barkin yhteistyössä tähän saakka on ollut Imatran IWU -projekti, joka valmistui vuonna 2022.

Oulun projekti tulee työllistämään myös Barkin puolelta monta kymmentä henkilöä tässä vaiheessa urakkaa. ”Rekrytoinnit hanketta varten ovat jo käynnissä ja hakku päästään iskemään maahan kevään aikana”, toteaa Barkin Pohjois-Suomen aluejohtaja Matti Lauhikari.

 Oulun hanke tukee hyvin Barkin strategiaa toteuttaa vastuullisia teollisuushankkeita. ”Vastuullisuus on meille keskeinen asia hankkeiden toteutuksissa. Teollisuus on kehittynyt viime vuosina vihreän siirtymän vauhdittamana merkittävästi, ja entistä useammin teollisuushanke liittyy vastuullisuuteen. Olemme erittäin mielellämme mukana tällaisessa projektissa”, tiivistää Parkkinen.

Lisätietoja:

Toni Parkkinen, toimitusjohtaja, +358 50 337 8304, toni.parkkinen@bark.fi

Matti Lauhikari, aluejohtaja, +358 40 960 4124, matti.lauhikari@bark.fi