Bark urakoi myös Vantaan Energia /HWP-laitoksen rakentamisessa

Bark Oy on solminut urakkasopimuksen Vantaan Energian Korkealämpötilalaitoksen sivurakennusten rakennusurakasta Vantaan Ojangolle. Barkin sopimus kattaa Korkealämpötilalaitoksen sivurakennusten betoniurakan sisältäen esimerkiksi rakennusten paikallavalutyöt, laattojen ja lattianalaisten viemäriputkien ja kaivojen toteutuksen, väestönsuojan rakentamisen varusteluineen sekä vesikiertoisten betonisten pihalaattojen ja lattioiden lämmityksen suunnittelun ja toteutuksen. Urakka alkaa toukokuussa 2023 ja kestää syyskuulle 2024.

Vantaan Energian tavoitteena on olla hiilinegatiivinen kiertotalousenergiayhtiö vuonna 2030. Korkealämpötilalaitos on keskeinen osa tätä suunnitelmaa. Korkealämpötilalaitoksessa kotitalouksien ja teollisuuden tavanomaisimmat vaarallisiksi luokitellut, kierrätykseen kelpaamattomat jätteet, esimerkiksi öljyiset materiaalit, maalit, liuottimet, liimat ja lakat, hyötykäytetään turvallisesti ja ympäristöystävällisesti energiaksi vantaalaisten kotien lämmittämiseen. Laitoksen vaatima pinta-ala on 9000m2 ja sen suunniteltu vuotuinen jätteenkäsittelymäärä on 30 000 t – 45 000 t.

”Osana strategiapäivitystä päätimme laajentaa toimintaamme metsäteollisuuden lisäksi myös energiateollisuuteen. Vantaan Energia on alansa edelläkävijä ja on hienoa olla mukana toteuttamassa tällaista hanketta. Metsäteollisuuden hankkeet ovat vuosi vuodelta olleet enemmän energiatehokkuuteen liittyviä ja siksi tällainen laajentuminen on meille luonteva valinta”, kertoo Barkin toimitusjohtaja Toni Parkkinen.

Bark on palvellut metsäteollisuuden yrityksiä menestyksekkäästi jo 16 vuoden ajan. Uudellemaalle laajentuminen käynnistetään projektin yhteydessä ja uusia asiakkuuksia tavoitellaan koko ajan. Tällä hetkellä Barkilla on toimistot Lappeenrannassa ja Kemissä.

Lisätietoja: Antti Huovila, työpäällikkö, +358 40 770 9012, antti.huovila@bark.fi